Rijles doe je bij autorijschool Alex Weverling uit Ermelo voor het snel behalen van jouw rijbewijs

Aanhangerrijbewijs E bij B

Prijzen:

Intakeles 90 minuten €75,00
Dagopleiding BE 5 uur les + examen €475,00
Losse rijles aanhanger BE €55,00
CBR gezondheids verklaring €32,80
CBR praktijkexamen aanhanger €235,00

Met het rijbewijs b (personenauto) mag altijd een aanhangwagen getrokken worden tot 750kg. totaal gewicht. Wilt u met een zwaardere aanhangwagen of caravan gaan rijden vind u via deze LINK meer informatie.

U kunt losse rijlessen met de aanhanger volgen of kiezen voor de 1 daagse opleiding rijbewijs BE Heeft u al rijervaring met een caravan of aanhangwagen dan is de 1 daagse opleiding mogelijk. Twijfelt u over uw eigen capaciteiten kunt u altijd eerst een intakeles doen.

Wilt u meer informatie, neem gerust even contact met ons op.

Trailer- en caravantraining
Ook als u reeds in het bezit bent van een aanhangwagenrijbewijs, kunt u bij ons terecht voor een rijvaardigheidstraining caravan of paardentrailer.

Deze rit brengt u zowel binnen als buiten de bebouwde kom, zodat allerlei relevante verkeerssituaties aan bod komen. Aandachtspunten tijdens de rit zijn onder andere spiegeltechniek, verkeersinzichtelijk rijden en het rijden op juiste toerentallen.

Ook krijgt u tips en uitleg wat te doen als de combinatie bijvoorbeeld gaat slingeren.
Het rijden met een paarden trailer komt in grote mate overeen met het caravan rijden, het belangrijkste verschil is dat u met een paardentrailer voorzichtiger moet rijden.
Dus verder vooruitkijken om onverwachts remmen en scherpe bochten op te vangen. Uw kostbare levende have zal u hier dankbaar voor zijn.

Deze cursus kunt u zowel met uw eigen combinatie volgen als met een huurcombinatie. Prijzen op aanvraag.